Virgil Musta dă cea mai mare lovitură pentru România. Paștele va fi făcut acasă!

Medicul Virgil Musta a ieșit public cu noi declarații. Paștele ar putea fi făcut acasă, la fel ca cel de anul trecut!

Virgil Musta
Virgil Musta

Medicul Virgil Musta a făcut declarații care vor veni ca o lovitură pentru milioane de români. Specialistul  de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a făcut avertizări puternice în legătură cu modul în care se vor putea bucura românii de sărbătorile Pascale din acest an.

Sistemul medical este la pământ

Pe data de 26 februarie s-a împlinit un an de când pandemia de coronavirus este prezentă în România. Medicul Virgil Musta anunță că sistemul medical este mai mult decât obosit și aglomerat. Acesta speră că România nu va fi lovită de valul trei al pandemiei de coronavirus. Atât el, cât și alți specialiști în Sănătate Publică sunt convinși că următorul val va fi mult mai periculos, mai ales că tulpina britanică este deja prezentă în România. La ora actuală, după cum susține Virgil Musta, sistemul medical este la limita rezistenței.

Vinovații noului val de îmbolnăviri

Virgil Musta consideră că de vină pentru creșterea bruscă a cazurilor este chiar lumea care nu mai respectă regulile ca înaint. Românii profită de relaxarea unor restricții și de faptul că nu sunt verificați la sânge. Mai mult, oamenii s-au obișnuit cu ideea virusului și nu se mai tem, uitând când este de fapt  de periculos.

Virgil Musta
Virgil Musta

Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a adăugat Virgil Musta, la Wowbiz.

Românii petrec fără teamă

Cele mai întâlnite locuri în care românii nu respectă regulile de coronavirus sunt restaurantele și localurile. Nu doar odată au apărut imagini cu români care petreceau în cârciumile din Capitală și din orașele mari, fără măști și înghesuiți ca muștele. Degeaba s-au dat amenzi, că astfel de petreceri s-au ținut fără nicio teamă. Pe lângă aceste locuri, zone în care riscul de infectare crește mai sunt caziniurile și spațiile destinate jocurilor de noroc. Din acest motiv, dacă numărul cazurilor de coronavirus nu va scădea, există chiar și riscul reînchiderii acestor spații. Mai mult, cu cât românii nu respectă măsurile, cu atât acestea se vor înăspri mai tare. Asta se poate întâmpla chiar în pragul sărbătorilor Pascale.