Medicii sperau ca numărul cazurilor de deces provocate de coronavirus să mai scadă datorită campaniei de vaccinare. Acest lucru, din păcate, nu s-a întâmplat. Și astăzi, după zile întregi în care sunt tot mai multe decese, bilanțul a fost la fel de mare. Peste 160 de români au murit.

Care este bilanțul deceselor raportat azi

Grupul de Comunicare Strategică anunță că de la debutul pandemiei și până în prezent s-au raportat 22.997 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 care au decedat.

De vineri și până sâmbătă au fost notate încă 162 de decese. Este vorba despre 76 bărbați și 86 femei. Decesele sunt ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele suport covid din România.

Decesele din aceste 24 de ore au fost raportate în Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre numărul persoanelor care au murit în aceste ore, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani și cinci decese la categoria de vârstă 40-49 ani. Alte 11 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, iar 44 decese la categoria de vârstă 60-69 ani.

Cele mai multe cazuri de deces, în număr de 56 au fost notate la categoria de vârstă 70-79 ani. Alte 44 decese sunt înregistrate la categoria de peste 80 de ani.

decese coronavirus
decese coronavirus

Se pare că 151 dintre decesele românilor raportate  sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Sunt și două persoane care nu au prezentat comorbidități. De altfel, Direcțiile de Sănătate Publică au mai anunțat că pentru 9 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în acest moment. În cazul lor se face o amplă anchetă medicală.

În spitalele suport covid din România, numărul total de persoane internate cu nemilosul virus este de 12.332. Dintre acestea, 1.373 sunt internate pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.